Turta dulce cu miere pentru vin

Ingrediente

  • 50 grame miere de albine
  • 1 kilogram faina
  • 400 grame zahar tos
  • 2 oua
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura mica de scortisoara
  • anason
  • cuisoare
  • 200 grame nuci pisate
  • 100 grame fructe glasate
  • 15 grame bicarbonat de amoniu
  • glazura

Mod de preparare

  • Se fierbe apa cu zaharul, pina cind siropul se lipeste bine de degete.
  • Se toarna cald in mierea de albine si se adauga faina.
  • Se amesteca bine compozitia si se lasa sa stea 24 de ore.
  • Dupa aceasta perioada, se adauga apoi ouale, nucile pisate, fructele glasate si bicarbonatul de amoniu.
  • Pe o planseta presarata cu faina se framinta pina cand capata densitatea aluatului de cozonac.
  • Pe bucati, se intinde o foaie de 4 mm grosime. 
  • Din ea se taie diferite forme, care se coc pe o tava putin unsa, la foc iute, in cuptorul bine incins, pina cand capata culoarea galben deschis.
  • Dupa ce se racesc, se inmoaie in glazura pentru turta dulce si se usuca in cuptorul cald.
  • Dureaza aproximativ 25 h 50 min

Se consuma cu vin. 

 

Vanzare produse apicole

Miere, ceara, propolis

Telefon mobil
Orange: 0747.774.721
Vodafone: 0722.508.184