Tort de miere cu nuci

Ingrediente

Blatul :

  • 1 pahar miere 200 g zahar pudra
  • 300 g faina, 2 oua
  • ½ lingurita bicarbonat dizolvat intr-o lingura de zeama de lamiie
  • coaja rasa de lamiie
  • ½ pahar nuci macinate.

Crema :

  • 1 pahar nuci macinate
  • 150 g zahar pudra
  • 1 pahar smintina
  • 1 pahar zahar vanilat


Mod de preparare

  • Se pune la foc intr-un vas mierea cu zaharul si coaja de lamiie lasind sa dea un clocot.
  • Se ia de la foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu ouale bine batute (separat), bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie si nucile.
  • Se adauga faina si se framinta bine.
  • Aluatul obtinut se acopera si se lasa la rece pina a doua zi.
  • Se imparte aluatul in trei parti egale.
  • Se pune fiecare in forma de tort unsa si presarata cu faina.
  • Blaturile se ung dupa ce s-au racit, cu urmatoarea crema: se freaca bine zaharul cu smintina si praful de vanilie.
  • Cind pasta devine spumoasa se adauga nucile macinate.
  • Tortul se poate garnisi cu fructe din dulceata sau cu frisca.
Va recomandam alte retete cu miere
Vanzare produse apicole

Miere, ceara, propolis

Telefon mobil
Orange: 0747.774.721
Vodafone: 0722.508.184