Prajitura cu miere si smantana

Ingrediente

  • Un cub drojdie
  • 700 ml lapte
  • 500 g faina
  • 340 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 60 g grasime
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 40 g amidon alimentar
  • 4 galbenusuri
  • un baton vanilie
  • 500 ml smantana
  • 3 linguri miere lichida
  • 200 g fulgi de migdale
  • un plic zahar vanilat
  • 5 foi gelatina alba


Mod de preparare

  • Drojdia se amesteca cu 200 ml lapte caldut.
  • Se pune faina, 100 g zahar, untul, coaja rasa de lamaie, 2 oua intr-un castron.
  • Se adauga drojdia si se framanta bine. Se lasa 60 min la dospit.
  • Se amesteca pentru umplutura 70 g zahar cu amidon alimentar.
  • Se bat galbenusele cu 125 ml lapte si miezul razuit al batonului de vanilie.
  • Restul de lapte se incalzeste cu 70 g zahar si cu galbenusul de ou si se amesteca usor.
  • 100 ml smantana, 100 g zahar si mierea se incalzesc.
  • Se intinde aluatul intr-o tava unsa cu grasime, se toarna desupra amestecul de migdale si se coace la foc potrivit apoi se lasa la racit pe un gratar.
  • Se bate crema bine.
  • Se dizolva gelatina si se bate spuma 400 ml smantana cu zahar vanilat.
  • Se adauga apoi frisca si gelatina la crema.
  • Se taie blatul in 2 pe lungime si se pune umplutura la mijloc.
  • Se da la rece 2 ore.
Vanzare produse apicole

Miere, ceara, propolis

Telefon mobil
Orange: 0747.774.721
Vodafone: 0722.508.184