Fursecuri cu miere, lamiie si migdale

Ingrediente

  • 600 gr. miere
  • 600 gr. faina
  • 400 gr. migdale sau nuci macinate
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • coaja de la o lamiie
  • 160 gr. unt
  • 1 paharel rom
  • 1 lingura apa
  • 1 lingurita de amoniac praf

Mod de preparare

  • Se pune mierea la foc lasind sa dea un clocot.
  • Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa pe planseta si se amesteca repede cu lingura pina se raceste putin, astfel ca sa se poata framinta cu mina pina se raceste complet.
  • Se adauga amoniacul dizolvat intr-o lingura de apa, coaja de lamiie, zaharul vanilat, se framinta putin, apoi se pune untul usor incalzit si se mai framinta timp de 10-15 minute.
  • Aluatul trebuie sa fie moale.
  • Se acopera cu un servet si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca.
  • Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie diferite forme (cu ajutorul formelor speciale).
  • Se asaza pe o tava de copt unsa cu unt, la distanta de 1 cm si jumatate ca sa aiba loc sa creasca.
  • Se pune la cuptor la foc potrivit pina se rumenesc.
  • Durata 1 h30 min

 

Va recomandam alte retete cu miere
Vanzare produse apicole

Miere, ceara, propolis

Telefon mobil
Orange: 0747.774.721
Vodafone: 0722.508.184