Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 50 g de nuci
  • o lingurita de bicarbonat
  • coaja rasa de la o jumatate de lamiie
  • zeama de la o lamiie sau rom
  • 100 gr. de unt
  • 1/4 kg. de miere
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • putina sare


Mod de preparare

  • Se incalzeste mierea cu untul la bain-marie.
  • Se combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie rasa, bicarbonatul si sarea.
  • Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si o lingura de zeama de lamiie sau rom, apoi se bate in continuare pina cind spuma se tine de tel.
  • Se adauga galbenusurile, mierea si untul topit, se pune faina si se rastoarna de 4-5 ori compozitia pentru a se amesteca.
  • Se pune apoi compozitia in doua tavite speciale pentru chec, care au fost unse cu putin unt, si se da la cuptor cu foc potrivit, pentru 30 de minute.