Bulgarasi cu miere de albine

Ingrediente

  • 150 grame margarina
  • 2 linguri miere de albine
  • 5 linguri zahar tos
  • 250 grame faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura suc natural de portocale  sau lamiie
  • 80 grame de alune nesarate si pisate
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri faina alba
  • 1 ou si 1 galbenus 

Mod de preparare

  • Se amesteca bine ingredientele si formeaza un bulgare din care se rup bucatele inegale, putin mai mari decat alunele.
  • Fiecare bucatica se introduce in 3 cescute: una cu apa rece (bucatica se tine intre 3 degete, fara sa se stringa), a doua cu zahar pudra si ultima cescuta cu alune macinate (se preseaza putin in alune).
  • Se incinge cuptorul inainte de a introduce tava la copt, se da la moderat si se lasa aproximativ 10 minute.
  • Pentru un aspect si un gust deosebit, fiecare fursec se acopera, inainte de a fi pus la copt, cu citiva stropi de apa si zahar pudra, un virf de cutit si alune pisate, dupa preferinta.
  • Se trece fiecare fursec, doar cu partea de sus, prin albusul de ou batut spuma cu cele 5 linguri de zahar, apoi prin alunele tocate.
  • Dureaza aproximativ 30 minute.
Vanzare produse apicole

Miere, ceara, propolis

Telefon mobil
Orange: 0747.774.721
Vodafone: 0722.508.184