Socata cu miere

Ingrediente

  • 9 litri apa
  • 12 flori mari de soc
  • 1 lamaie pentru taiat felii
  • 4 lamai pentru stors
  • 1 kilogram miere 

Mod de preparare

  • Se iau florile de soc si se spala foarte bine, pentru a nu mai ramane pe ele urme de praf sau musculite.
  • Se spala lamaile.
  • Se taie o lamaie rondele.
  • Se storc celelalte 4 lamai.
  • Intr-un borcan mare de 10 litri, se pun 9 litri apa rece si se adauga mierea. Se amesteca pana ce mierea se dizolva.
  • Se adauga in borcan feliutele de lamaie, sucul stors de la cele 4 lamai, cojile stoarse de lamaie si florile de soc.
  • Se amesteca folosind o lingura cu coada lunga pana in fundul borcanului.
  • Se acopera borcanul cu o farfurioara si se lasa la fermentat 3-4 zile.
  • Se poate pune borcanul la soare, pentru a grabi putin fermentatia.
  • In fiecare zi se ameateca din cand in cand in borcan.
  • Dupa 3-4 zile, se scot florile de soc si lamaia din borcan, se strecoara socata folosind o strecuratoare curata in care se pune si o bucata de tifon.
  • Socata strecurata se pune in sticle care se pastreaza in frigider.
  • Cand se consuma, se poate adauga in pahar o bucata de gheata si o felie de lamaie.
Vanzare produse apicole

Miere, ceara, propolis

Telefon mobil
Orange: 0747.774.721
Vodafone: 0722.508.184