Ingrediente
- 500 grame cirese
- 500 grame visine
- 200 ml vin rosu
- 150 grame miere de albine
- 20 linguri rom
- 50 grame frisca
- coaja de portocala
- 50 grame fulgi de migdale
Mod de preparare
- Se aleg cirese galbene si negre.
- Se spala ciresele si visinele, se indeparteaza coditele si se scot samburii.
- Se pun deoparte 100 grame cirese si 100 grame visine.
- Se adauga vinul intr-un vas impreuna cu mierea de albine, 400 grame visine si 400 grame cirese, apoi se fierb 15 minute, dupa care se adauga romul.
- Se acopera vasul si se lasa sa se raceasca.
- Compotul aromat se imparte in 6 boluri.
- Se pun deasupra, in boluri, fructele crude pastrate.
- Se orneaza fiecare bol cu coaja de portocale si apoi se presara fulgii de migdale.
- Frisca batuta se pune deasupra, in fiecare bol.