Salata din sunca de pui, mere, cidru si miere

Ingrediente pentru 6 portii

  • 400 grame sunca de pui
  • 3 mere
  • 100 ml cidru (vin din mere)
  • 50 g nuci
  • 3 linguri margarina/unt
  • 1 salata (mica) rosie creata
  • 2 andive
  • 2 linguri otet de mere
  • 2 lingurite miere
  • sare si piper

Mod de preparare

  • Nucile se prajesc 3-4 minute intr-o tigaie fara grasime. Se zdrobesc si se pun la racit.
  • Merele se curata, se scoate casa semintelor si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie, se incinge margarina si se prajesc feliile de mar 2-3 minute, dupa care se stinge totul cu cidru si se mai tine pe foc 2 minute. Se lasa sa se raceasca.
  • Salata creata se curata, se spala si se rupe fasii foarte subtiri, care se pun intr-o salatiera.
  • Andivele se spala rapid cu apa rece si se scoate miezul amar; se taie in suvite si se pun peste salata.
  • Intr-un bol, se amesteca otetul de mere, cidrul din tigaia cu mere, mierea, sarea si piperul. Acest sos se toarna in salatiera si se lasa totul sa se marineze.
  • Dupa 10 minute, se asaza deasupra feliile de mere, sunca de pui, taiata fasii subtiri, si se presara nucile prajite si zdrobite.

Timp de preparare

  • 45 minute

Recomandari

  • In salatiera, se mai pot adauga frunze crude de spanac sau salata verde.
  • Sunca de pui poate fi inlocuita cu felii mici (subtiri) din piept de pui afumat.
Vanzare produse apicole

Miere, ceara, propolis

Telefon mobil
Orange: 0747.774.721
Vodafone: 0722.508.184