Pui cu gutui si miere

Ingrediente pentru 6 portii

  • 1 pui de aproximativ 1,3 kg
  • 1 legatura de cimbru
  • 300 g de ceapa de arpagic
  • 400 g de radacina de patrunjel
  • 1 lamaie
  • 1 kg de gutui
  • 3 foi de dafin
  • 2 linguri de miere
  • jumatate de litru de vin alb sec
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

  • Se incinge cuptorul
  • Se spala bine puiul pe dinauntru si pe dinafara
  • Dupa ce se zvanta, se umple cu jumatate din crengutele de cimbru.
  • Se pune intr-o tava de friptura si se da la cuptor pentru 20 de minute
  • Se curata ceapa
  • Se curata patrunjelul
  • Se taie lamaia felii
  • Se spala gutuile, se indeparteaza partea lemnoasa apoi si se taie in patru
  • Se pune in tava, langa pui, ceapa, patrunjelul, feliile de lamaie, bucatile de gutui, foile de dafin si cimbrul ramas si se adauga condimentele, mierea si vinul
  • Se da puiul din nou la cuptor pentru 50 de minute, pana se rumeneste si devine crocant
  • Din cand in cand se stropeste cu zeama din tava
Vanzare produse apicole

Miere, ceara, propolis

Telefon mobil
Orange: 0747.774.721
Vodafone: 0722.508.184